به گزارش شاهد نیوز ،عابدین خرّم در نخستین جلسه گروه کاری اشتغال و بازار کار استان در سال جدید، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب با علم به اهمیت کیفیسازی در بخش تولید، امسال بر مسأله دانشبنیان شدن این بخش تأکید کردند که اگر به این موضوع توجه شود، تولید و اشتغال هدفمندتر و با نتایج بهتر محقق خواهد شد.
وی، مشاوره شغلی برای افراد جویای کار را از جمله مشکلات حوزه اشتغال استان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ارتباط هدفمندی بین افراد جویای کار و صاحبان صنایع و کارفرمایان وجود ندارد که لازم است اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری بخش خصوصی و تعاونی اقدام اساسی در این حوزه انجام دهد.
خرّم، ارائه مشاورههای شغلی به افراد جویای کار به ویژه فارغالتحصیلان بیکار، ساکنان مناطق حاشیهنشین، دهکهای پایین جامعه و مددجویان نهادهای حمایتی را ضروری دانست و گفت: با وجود فرصتهای شغلی در بخش تولید استان، دسترسی نیروی کار به این فرصتها دشوار است و لازم است که نیروی کار متناسب با نیاز کارفرمایان شناسایی و ارتباط بین آنها برقرار شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین حل مشکل بیکاری در برخی از شهرها و روستاهای استان را نیازمند اصلاح روشها در بخش کشاورزی دانست و گفت: دستگاههایی مانند جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت که سهم بالایی در حوزه اشتغال دارند، مزیتهای مربوط به این بخشها را شناسایی و فعال کنند.
وی با تأکید بر اینکه مسئولان استان در حوزه تخصصی خود به صورت جدی وارد شده و موانع ایجاد اشتغال را رفع کنند، افزود: اگر موانع رفع شود، کاروان تولید و اشتغال خودبهخود به حرکت درمیآید.
خرّم همچنین بر فعالتر شدن کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال جدید و تلاش برای افزایش سهم استان از تسهیلات و اعتبارات اشتغالزایی تأکید کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی هم در این جلسه ضمن تشریح برنامهها و اولویتهای اشتغال استان در سال جدید، گفت: در سال گذشته با ایجاد و راهاندازی ۱۰ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی، چهار مرکز شتابدهی و اورژانس کسبوکار، بستر مناسبی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۱ در استان فراهم شده است.
حسین فتحی گفت: ایجاد زیستبوم اشتغال، تحول در آموزشهای مهارتی، ایجاد کسبوکارهای تعاونی و خوشهای، ایجاد کرسیهای کارآفرینی در دانشگاهها، ساماندهی مشاغل خرد و خانگی، شناسایی ایدههای جدید کارآفرینی و تلاش برای تجاریسازی آنها از جمله برنامههای حوزه اشتغال استان در سال جدید است.
وی با اشاره به تفاهمنامه وزارتخانههای کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ایجاد فرصتهای شغلی در سال ۱۴۰۱، گفت: تعهد استان در این تفاهمنامه، بالغ بر ۴۵ هزار شغل جدید است که با هماهنگی و همکاری دستگاههای مسئول، این رقم را به بیش از ۵۲ هزار شغل افزایش دادیم.
فتحی افزود: تعهد استان در سال گذشته ایجاد ۱۵ هزار شغل بود که در پایان سال، با وجود عدم ثبت اطلاعات برخی دستگاهها، بیش از ۱۶ هزار اشتغال جدید ثبت شد.
تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی استان نیز در این جلسه دیدگاههای خود را درخصوص راهکارهای توسعه اشتغال و رونق فضای کسبوکار استان بیان کردند.
Monday, 23 December , 2024